Over Jan Willem

Sinds mijn eerste contact met internet ben ik gefascineerd geraakt door de creatieve mogelijkheden van dit medium. Tijdens mijn MBO opleiding systeembeheer ben ik begonnen met het maken van websites in mijn vrije tijd. Mijn kennis en ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van websites werden verbreedt door het volgen van stageperiodes bij webdesignbedrijven. Na het afronden van MBO systeembeheer bracht ik mijn kwaliteiten op een hoger niveau door het volgen van de opleiding Communicatie & Multimedia Design.

Tijdens deze HBO opleiding aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden (NHL) leerde ik commerciële, technische en grafische aspecten van multimedia. Daarnaast heb ik in de opleiding en stages kennis en ervaring opgedaan op het gebied van grafisch ontwerp, usability, zoekmachine optimalisatie en marketing.

In mijn huidige functie ben ik bezig met het resultaatgericht ontwerpen van landingpages, banners, actie websites, etc. voor toonaangevende bedrijven zoals Centraal Beheer, Nationale Nederlanden, Essent, WNF, ING en vele andere. Door de samenwerking met marketing consultants heb ik commerciële vaardigheden geleerd en conversie gerichte producten ontwikkeld.

Studies
2002-2006HBO Communication & Multimedia Design NHL Leeuwarden
Projecten ontwikkelen op het gebied van multimedia. Zowel in groepsverband als individueel. Afgestudeerd in webdesign en grafisch ontwerp.

1999-2002MBO Systeembeheer MKB Friese Poort te Leeuwarden
ICT vaardigheden geleerd. Software, hardware installeren en problemen oplossen. Stages op het gebied van webdesign.

1995-1999MAVO Dockinga college te Dokkum
Niveau D

Werkervaring
2008-hedenInteraction Designer – Storm Marketing Consultants (StormMC)
Ontwerpen van vele effectieve landingpages, bannersets en websites voor vooraanstaande bedrijven zoals Centraal Beheer, WNF, Nationale Nederlanden, Bizztravel, Essent, ING en vele andere.

2003-2008Webdesigner – Gedo BV
Websites ontwerpen (zowel grafisch ontwerp als programeren). Maken van complete huisstijlen (logo’s, visitekaartjes, folders, briefpapier, etc.) Voltijd vanaf september 2006 tot 2008. Deeltijd van 2003 tot 2006.

2000-2001Computer reparateur – Evert Computers
Computers repareren, assembleren, installeren. Computer problemen oplossen. Bijbaan naast studie Systeembeheer.